За контакт
0988 823 404

За контакт
Запитване

Естетични корони и мостове

Естетични корони и мостове

cer_1cer_3

С помощта на корони се предпазват отслабени и напукани зъби от счупване или се възстановяват такива, които са вече счупени или силно разрушени. Мостът е конструкция, с чиято помощ се възстановява частично или цялостно обеззъбяване. Той се фиксира върху налични естествени зъби или поставени импланти. Този вид лечение възстановява нормалната  дъвкателна функция, възвръща естетичния вид, спира наклоняването и прорастването на зъбите към обеззъбения участък. Адаптирането е много по-лесно отколкото при снемаемите зъбни протези.

cer_4

Чиста керамика

Този вид конструкции са изработени напълно и изцяло от керамика. Те пречупват светлината подобно на естествените зъби, тъй като във вътрешността им няма метална част, както е при металокерамиката. Използват се за възстановяване предимно в предните, участъци на съзъбието, където естетичният резултат е от по-голямо значение, а дъвкателните сили упражняват по-малко натоварване.

Цирконий

Конструкциите от този материал, наричани за краткост “циркониеви” съдържат в себе си циркониев скелет, който по-конкретно е изработен от циркониев диоксид. Той е под формата на блокчета, които се поставят в компютърно управляван апарат за фрезоване и представлява т. нар. CAD-CAM технология. С негова помощ се изрязва скелета на бъдещата корона или мост. Върху тази основа в последствие от зъботехника се нанасят необходимите керамични маси за да сепостигнат  желаните форма и цвят. Този вид корони и мостове, притежават изключителна здравина и дълготрайност както и високо ниво на естетика, не съдържат метални части и не образуват окиси, както е при металокерамиката. При поддържане на добра устна хигиена те достигат изключително дълъг живот в устната кухина.

Металокерамика

Представлява метална основа, която създава здавина и керамично покритие, придаващо естетичния вид, но като цяло естетиката тук е по-слаба отколкото при чистата керамика и циркония. Причината за това е металната им основа, през която светлината не може да премине. Те изглеждат по-плътни и непрозрачни в сравнение с естествените зъби и зъбите възстановени с изцялокерамични коронки.

0988 823 404

Пон - Съб: 08:00- 20:00

deltadentinfo@gmail.com

Изпратете вашето запитване

Имате въпроси?

Получете важна информация