За контакт
0988 823 404

За контакт
Запитване

Ултразвуково почистване на зъбен камък и полиране с AIR-FLOW

Ултразвуково почистване на зъбен камък и полиране с AIR-FLOW

zk_2zk_1zk_3

Зъбна плака

Представлява микроорганизми, разположени в материя, образувана от съставки на слюнката. Разполага се върху зъбните повърхности и във венечните джобчета. Когато плаката не е почистена, очертанията на зъбите не се усещат добре от езика. Почистените зъбни повърхнасти след няколко минути се покриват от тънък слой, върху който се размножават бактерии. При консумацията на храни съдържащи въглехидрати, напр. захарни изделия, ако не се почистят хранителните остатъци се превръщат в среда, в която нормално обитаващите устната кухина микроорганизми се размножават прозвеждайки киселини, като оказват неблагоприятно въздействие върху зъбния емайл.

Зъбен камък

Минерализирана зъбна плака. Открива се върху зъбните повърхности. Цветът му е светло жълт до тъмно-кафяв. Рискови фактори за образуването са лошата устна хигиена. Бактериите, намиращи се в порестата му структура спомагат за образуването на гингивит и пародонтит. Зъбният камък не може да се почисти с четка и паста за зъби.

Гингивит

Възпаление на гингивата /венеца/. Венците са зачервени, кървят. Причинители най-често са бактерии от зъбните камък и плака. Рискови фактори са лошата устна хигиена, генетични заболявания, физически и психически стрес, тютюнопушене, хормонални влияния, ендокринни заболявания, пубертет, бременност, прием на орални контрацептиви. Нелекуваният гингивит преминава в пародонтит.

Пародонтит

Заболяване на пародонта /структурите, които държат зъба в челюстта/. Симптоми - кървене от венците, възможна е повишена подвижност на зъба. Причини - нелекуваният и усложнен гингивит. Рискови фактори - генетични заболявания, физически и психически стрес, тютюнопушене, хормонални влияния, ендокринни заболявания, пубертет, прием на орални контрацептиви. Усложнения - нелекуваният пародонтит, може да доведе до загуба на зъби. Изследване извършва се преглед в денталния кабинет, измерва се дълбочина на венечните джобове, назначава се рентгенография. Лечение - почистване на зъбен камък и зъбна плака, ако се налага пародонтален кюретаж, прилагане на антибиотично лечение. Ултразвуково почистване на зъбен камък Почистването се извършва с ултразвуков скалер. Работната част на инструмента трепти с много висока честота и работи под водно охлаждане. Създадените вибрации разпукват зъбния камък, който се отлепва от повърхността на зъбите, извършва се със или без местна упойка /анестезия/, след което зъбните повърхности се полират с AIR FLOW. С премахването на зъбния камък и плака се отстраняват причините за възпаление и кървене на венците, както и лошия дъх от устата.

Полиране с AIR-FLOW

Представлява специален апарат, който образува водно-въздушна струя примесена с карбонатни перлички. Насочва се под ъгъл от 45 градуса към зъбната повърхност. По този начин се почистват всички микроскопични грапавини, които в бъдеще биха допринесли за натрупването на нова зъбна плака, зъбните повърхности се полират. С тази ситема се възвръща естествената белота и блясък, но не може да се постигне избелване, с няколко степени, както при процедурата за избелване на зъбите с използването на избелващ гел.

0988 823 404

Пон - Съб: 08:00- 20:00

deltadentinfo@gmail.com

Изпратете вашето запитване

Имате въпроси?

Получете важна информация